Office 2021 wordt gelijktijdig met Windows 11 uitgebracht door Microsoft

Het softwarepakket Office 2021 zal op 5 oktober worden uitgebracht, gelijktijdig met Windows 11. Dit meldt Microsoft zelf in een recente blogpost.

Office 2021 wordt eenmalig aangeschaft en bevat de gekende Office-programma’s waaronder Word, Excel en PowerPoint. Waarschijnlijk hoort hierbij ook een ondersteuning van vijf jaar, zoals ook het geval is bij Office 2019.

Office 2021 -het pakket met eenmalige aanschaf-  is de tegenhanger van Microsoft 365, dat een abonnement biedt voor dezelfde programma’s. Wel benadrukt Microsoft dat het abonnement enkele extra’s biedt die niet beschikbaar zijn via Office 2021. Hierbij horen bijvoorbeeld cloud-gerelateerde functies en geavanceerdere beveiligingsfuncties.

Voor commerciële klanten is ook Office LTSC (long-term service channel) beschikbaar. Deze variant zal een toegewijde donkere modus voor de meegeleverde software bieden, zoals eerder dit jaar aangekondigd. Het is echter nog niet duidelijk dat deze functie ook beschikbaar zal zijn in de reguliere Office 2021 versie.

Zoals u misschien weet, gaat onze voorkeur in de meeste gevallen uit naar het abonnement, Microsoft 365, aangezien u op die manier steeds verzekerd bent van de laatste nieuwe versie, en ook de tussentijdse updates kan installeren.

Uiteraard wordt deze nieuwste versie automatisch als update aangeboden indien u bij ons een lopend Microsoft 365 Business Standard abonnement heeft.

Mocht u hieromtrent nog vragen hebben, neem gerust contact op.

Nog bijkomende vragen?

Bel ons

+32 15 79 15 00

Mail ons

info@lcsolutions.be